Nieuws

 

 Literaire ontmoeting met Herman Koch

De 83e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Het thema van de Boekenweek is Natuur. Het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ wordt geschreven door Griet Op de Beeck en Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay ‘Natuurlijk’. Met het Boekenweekgeschenk kunt u op zondag 18 maart de hele dag gratis reizen met de NS.

 

Boekenweek

Maandag 12 maart wordt het Emelwerda-De Noordoostpolder dictee georganiseerd door Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, het Emelwerda college, het nieuwsblad De Noordoostpolder en Theater ’t Voorhuys. De avond wordt afgesloten met de lezing van schrijver Herman Koch.

Kaarten à €10,00 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel.088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ‘t Voorhuys. Maandag 12 maart zijn er ook kaarten verkrijgbaar in het Theater. De lezing start om 20.30 uur en duurt een uur. Boekhandel Marsman is aanwezig en Herman Koch signeert deze avond. Bij elke aankoop vanaf €12,50 wordt het Boekenweekgeschenk cadeau gegeven.

Alleskunner Koch

Herman Koch is bekend geworden als televisiemaker van vooral Jiskefet, als columnist van o.a. De Volkskrant en Esta, maar bovenal als romanschrijver. Zijn romans werden zonder uitzondering lovend ontvangen. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 won hij met zijn bekendste roman, Het diner, de NS Publieksprijs, en in 2013 was dit boek een bestseller in de Verenigde Staten. Nooit eerder stond een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst. De verfilming van het boek werd ook een groot succes.

 

 

Winnaar Boekhandelsprijs 2018 

 

 

 

Nieuw boek met zeven boeiende polderlevensverhalen, tegen de stroom in.

Er zijn zoveel oudere mensen die boeiende levensverhalen te vertellen hebben. Te veel van die verhalen verdampen, omdat mensen niet de energie hebben, of de vaardigheden, om ze vast te leggen. Ik heb opnieuw zeven polderbewoners geholpen met het vastleggen van hun prachtige levensverhalen. Het zijn Tity Kuiken, Joop Masseus, Leny Korteweg, Aalt van der Weg, Gerben Hofstra en Gert Dibbits.  Hun verhalen heb ik in een boek verwerkt. Ik heb dit boek ook gemaakt omdat ik het vastleggen van de geschiedenis van ons bijzondere gebied belangrijk vind. Dit is goed voor de regio. Omdat bewezen is dat wie de geschiedenis kent van het land of de streek waar hij woont deze meer gaat begrijpen en waarderen, en zich er meer thuis voelt. En ook meer saamhorigheidsgevoel ervaart.

 

 

 

Bas Nijhuis signeert bestseller bij Flevo Boys   

 

Bas Nijhuis signeert op dinsdagavond 7 november exclusief zijn spraakmakende boek ‘Niet zeiken, voetballen!’ bij Flevo Boys.

Op uitnodiging van The Read Shop Marsman en de Business Club Flevo Boys is de internationaal topscheidsrechter vanaf 20.00 uur samen met schrijver Eddy van der Ley van de partij in de kantine van de club uit Emmeloord.

Het bezoek van het duo, eerder dit jaar al te gast op de succesvolle sponsoravond, bestaat uit de verkoop van het boek, een signeersessie en een fotomoment. Als klap op de vuurpijl voeren Nijhuis en Van der Ley een korte show op met smakelijke anekdotes.

‘Niet zeiken, voetballen!’ vliegt over de toonbank en heeft binnen twee weken, naast zeer positieve recensies, de status van bestseller te pakken. Alle belangstellenden zijn welkom.

Over het boek:

Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis doet een actieve topscheidsrechter een boekje open over de communicatie met spelers, trainers, toeschouwers, bestuursleden en assistenten. In ‘Niet zeiken, voetballen’, op de markt gebracht door Voetbal Inside/Overamstel Uitgevers, neemt internationaal arbiter Bas Nijhuis (Enschede, 1977) de lezer letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Het levert een uniek en onthullend inkijkje op in de wereld van de arbitrage, pakkend opgetekend door auteur Eddy van der Ley.

 

Met onder andere:

· een voorwoord van Willem van Hanegem
· even informatieve als hilarische anekdotes over wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil en Nederlandse spelers en trainers als Jaap Stam, Mark van Bommel, Theo Janssen, Luuk de Jong, Memphis Depay, Dick Advocaat en Louis van Gaal.
· verhalen van binnenuit over de 10-0 zege van PSV tegen Feyenoord, de bizarre aanval van een Ajax-hooligan op AZ-keeper Esteban, het afscheid van Vitesse-icoon Theo Bos, het ‘Hawkeye-doelpunt’ van Jeroen Zoet, de sensationele bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax en de door matchfixing ontsierde wedstrijden die hij floot.
· gedetailleerde waarheid over de aangifte wegens mishandeling tegen zijn persoon, de schorsing die hij opgelegd kreeg vanwege de beruchte ‘balkonscene’ en over de beledigingen en bedreigingen waaraan hij met grote regelmaat wordt blootgesteld.

 

 

Nijhuis vertelt ook over de vele amateurclubs in Enschede die hij in zijn jeugd floot, zijn ondernemerschap als eigenaar van een bakkerij, over zijn optredens als entertainer/spreker en over zijn diepgewortelde liefde voor dieren. De topscheidsrechter brengt dat alles met een grote dosis humor, zelfspot en respect. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Het Land van Goed naar Beter

Op weg naar Blue Zone NL
Geschreven door Bob Crebas.

 
 

In ons land heeft niet iedereen het even goed. Miljoenen landgenoten worstelen met hun werk, inkomen, schulden, huisvesting en gezondheid. Het verschil in gezonde levensverwachting is gemiddeld 15 jaar tussen arm en rijk. De schreeuw om hulp van ontevreden burgers wordt door sommige politici vertaald in nationalisme.

Een fraaier perspectief bieden de Blue Zones: gebieden in de wereld waar mensen in goede gezondheid opvallend oud worden. Met de succesfactoren van de Blue Zones in het achterhoofd beschrijf ik hoe we iedereen een gezonde uitgangspositie kunnen geven voor een lang en gelukkig leven. Of vinden we ‘goed’ goed genoeg?

Het Land van Goed naar Beter wil inspireren en bijdragen aan het debat over de toekomst van Nederland.

 

 

Kinderboekenweek 2017

Gruwelijk eng!

Van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober is het weer nationale kinderboekenweek. Woensdagmiddag 4 oktober opent Readshop Marsman deze feestweek in de winkel met een kinderworkshop griezelmaskers maken, in samenwerking met Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Je bent welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. Ook kun je deze middag geschminkt worden!

Tijdens de kinderboekenweek krijg je bij besteding van tenminste € 10,00 aan kinderboeken het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is dat Kattensoep van Janneke Schotveld. 

________________________________________________________________________________

 

 

Op 3 oktober verschijnt het nieuwe boek van Dan Brown "Oorsprong".

Reserveer nu deel 5 in de Robert Langdon-reeks.

info@marsman.nl of via deze link 

 

Over Oorsprong van Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch' waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.
Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch' geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken - en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen. 
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch' schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan...

 

Alvast de proloog en het eerste hoofdstuk lezen! Download de PDF hier.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het boek “Noordoostpolder 75 jaar droog” is in herdruk.

Wegens grote belangstelling is het boek tijdelijk niet leverbaar en zal er een herdruk komen.

Wanneer het boek weer leverbaar is op dit moment nog niet te zeggen.

Uiteraard kunt het boek reserveren via onze website http://lokale-uitgifte.marsman.nl/noordoostpolder-75-jaar-droog

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lisbeth Salander is terug!

Vrijdag 8 september verschijnt wereldwijd De man die zijn schaduw zocht – Millennium 5.  Een thriller waar je niet omheen kunt! Van het vorige deel, Wat ons niet zal doden, werden in Nederland en België 190.000 exemplaren verkocht.

In De man die zijn schaduw zocht zit Lisbeth Salander voor korte periode in de gevangenis. Wanneer ze het opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh raakt ze in de problemenOndertussen doet Mikael Blomkvist op verzoek van Lisbeth onderzoek naar een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van Lisbeth? 

 

 

 

 Meer informatie

In 1945 melden duizenden Nederlandse jongens zich aan als oorlogsvrijwilliger om 'onze Rijksgenoten in Indië te bevrijden'. Evert-Jan Nijboer, een boerenzoon met weinig toekomstperspectief en veel idealen, geeft zich op. Hoopvol begint hij aan zijn avontuur, en aan zijn dagboek. De heenreis leest als een jongensboek, maar eenmaal op Java verandert de toon. Hij ziet vrienden sneuvelen, fotografeert massagraven en redt duizenden Javanen van een verbrandingsdood. De reis ontwikkelt zich tot een survivor's story. Bij thuiskomst zwijgt Evert-Jan, zoals zovelen. Zeventig jaar later reist kleinzoon Ronald Nijboer zijn opa achterna, met diens dagboek in de hand. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers? En wat zien we, als het zwijgen met verhalen gevuld wordt? Over Tabé Java, Tabé Indië: 'Goed geschreven en boeiend boek. Prachtig.' - Boudewijn de Groot

 

Persbericht: Noordoostpolder 75 jaar droog / Beeld van een polder

Emmeloord, 20 juli | De Stichting Canon De Noordoostpolder heeft de laatste maanden veel inspanningen verricht om een zeer bijzondere en gelimiteerde uitgave in de vorm van een boek over ‘Noordoostpolder 75 jaar droog’ voor te bereiden. 

Noordoostpolder 75 jaar droog

Op 9 september 1942, midden in de oorlogsjaren, valt de Noordoostpolder droog. Op 9 september 2017 wordt dit feit gevierd. Dan is het 75 jaar geleden dat deze belangrijke en vruchtbare grond, maar liefst 48.000 ha, beschikbaar is gekomen. Nu, 75 jaar later, is de Noordoostpolder in alle opzichten vol in ontwikkeling gekomen. De grootste gemeente in oppervlakte heeft qua inrichting, bewoning en leefbaarheid een metamorfose ondergaan. Daarom heeft de stichting Canon De Noordoostpolder een speciaal boek over deze ontwikkeling samengesteld.

Speciale uitgave boek 75 jaar droog

Het boek geeft een terugblik over 75 jaar geschiedenis, samengevat in 150 bijzondere foto’s met bijschriften. De foto’s zijn in meerdere opzichten uniek. Met name omdat ze een bijzondere inkijk geven in de ontwikkeling van de polder en de jaren na de drooglegging.

De Stichting Canon de Noordoostpolder heeft gezocht naar een evenwichtige presentatie. Dat betekent dat niet alleen de Noordoostpolder als ‘geheel’, maar ook alle dorpen - naast Emmeloord - vertegenwoordigd zijn in het boek. Het boek is vanaf 8 september 2017 verkrijgbaar bij boekhandel Marsman en tevens te bestellen op de website van de Stichting de Canon De Noordoostpolder.

Dankzij een bijdrage van de gemeenten Noordoostpolder kan de Stichting het boek aanbieden voor een voorintekenprijs van 7,50 euro tot 1 november. Daarna kost het boek 9,50 euro. Wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze bijzondere uitgave kan voorinschrijven op de website de Canon De Noordoostpolder of bestellen bij boekhandel Marsman.

www.canonnoordoostpolder.nl

 

 

Overlijdensbericht oud medewerker Bert Biemond.Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat zeer plotseling is overleden onze oud medewerker Bert Biemond.
 

Wij hebben hem leren kennen als een trouwe en loyale medewerker en een fijne collega. In december 2013 verliet Bert Biemond na 36 jaar trouwe dienst Boekhandel Marsman en emigreerde hij naar Roemenië. Hij heeft van deze stap enorm genoten en een zeer mooie tijd beleefd. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden. 
Wij wensen hen veel sterkte en kracht toe met dit verlies. Rust zacht Bert.

 

Henk en Gerda Haklander - Jeroen en Marieke de Munnik
The Read Shop Marsman
Emmeloord – ’t Harde

 

Zaterdag 8-7-2017
Opening verbouwde winkel in Emmeloord The Read Shop Marsman.

 

 

De Gouden Strop is dit jaar gewonnen door Felix Weber met zijn boek Tot stof (Boekerij)Hij ontving de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller uit handen van juryvoorzitter Anniko van Santen in RTL Late Night.

De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut, is gegaan naar Jan Van der Cruysse voor Bling bling. Diamantroof in Delhi (Davidsfonds). De bekendmaking van deze twee prijzen is de aftrap voor de Spannende Boeken Weken die nog tot en met 25 juni duren. De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer schreef De vrouw in de blauwe mantel, dat tijdens de campagne door boekhandels cadeau wordt gedaan bij aankoop van € 12,50 aan spannende boeken.


 

 

 

 

Spannende Boeken Weken

De Gouden Strop en Schaduwprijs

Bij de start van de Spannende Boeken Weken worden de winnaars van De Gouden Strop en
de Schaduwprijs bekendgemaakt. Kijk vanavond, donderdag 8 juni, naar de ontknoping bij RTL Late Night op RTL 4.

De genomineerden voor De Gouden Strop zijn:

Handschrift van de Duivel, Donald Nolet

Later als ik dood ben, Ilse Ruijters

Nemesis, Simon de Waal

Samen, Anita Terpstra

Tot stof, Felix Weber

Deze titels zijn uiteraard verkrijgbaar bij Boekhandel Marsman. Meer informatie over deze genomineerden en de genomineerden voor de Schaduwprijs op www.spannendeboekenweken.nl.

 

IK WIL EEN PRENTENBOEK! Vanaf vrijdag 7 april is
wereldberoemde voorleesklassieker De Gruffalo voor
slechts 2 euro te koop! 
Ik Wil Een Prentenboek

 

Hoogtepunt in het literaire jaar

De Boekenweek 2017 vindt plaats van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april 2017. De week wordt vrijdagavond 24 maart traditioneel geopend met het Boekenbal.

Boekenweekgeschenk

Herman Koch schrijft het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven. Tijdens de Boekenweek ontvangen de klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken.

Thema en Essay Boekenweek 2017 

Connie Palmen schrijft het Boekenweekessay De zonde van de vrouw bij het thema van de Boekenweek 2017: Verboden vruchten.

 

 

Dictee en literaire avond met Hugo Borst

27 maart 2017, van 20:30 tot 22:00 | Theater 't Voorhuys

Kosten: € 10,00

Maandag 27 maart organiseren Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder Het Emelwerda college, het nieuwsblad De Noordoostpolder en Theater ’t Voorhuys het Emelwerda-De Noordoostpolder Dictee gecombineerd met een lezing van schrijver Hugo Borst.

Hugo Borst

Hugo Borst staat bekend als een kritische man die altijd zegt wat hij denkt, zelfs als hij beter kan zwijgen - iets dat hij gemeen heeft met Louis van Gaal, over wie hij in 2014 de ‘psycho-biografie’ O, Louis schreef. Het boek was in Nederland een grote hit en verscheen ook in Engeland, waar het genomineerd werd voor de British Sport Book Awards, in de categorie Outstanding General Writing Award.

Met zijn eerste boek De Coolsingel bleef leeg, stond Borst op de longlist van de prestigieuze literaire prijs De Gouden Uil. In 2009 won hij met het weemoedige jeugdboek Alle ballen op Heintje de prijs voor Het Beste Rotterdamse Boek. Zijn best verkochte boek is Over vaders en zonen, waarvan 90.000 exemplaren werden verkocht. In 2015 schreef Borst het prachtige boek Ma. Een hartverscheurend boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder, liefdevol en met veel gevoel geschreven. De bestseller Ma van Hugo Borst wordt bewerkt voor het theater. Productiehuis Solo Stories maakt een solovoorstelling voor kleine en middelgrote theaters. De voorstelling zal in 2017/2018 in de theaters te zien zijn.

Onlangs won Hugo Borst samen met Carin Gaemers de Machiavelliprijs 2016 voor hun manifest 'Scherp op Ouderzorg'. Volgens de jury schreven zij politieke geschiedenis door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen.

Naast het schrijven van boeken is Hugo is ook columnist voor Algemeen Dagblad en het magazine Esquire. Daarnaast is Borst hoofdredacteur van het literaire voetbaltijdschrift Hard gras. Voor de televisie maakte hij een ontroerend, twee uur durend, afscheidsinterview met Marco van Basten en in de poëtische tv-serie Over vaders & zonen ging hij op zoek naar wat mannen toch precies voelen.

Boekhandel Marsman is aanwezig en Hugo Borst signeert deze avond.   

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel.088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ‘t Voorhuys. Maandag 27 maart zijn er ook kaarten verkrijgbaar in het Theater. De lezing start om 20.30 uur.

 

 

Vanaf 19 januari in de winkel

door Arie en Tineke de Ruijter


 

Vanaf 20 december in de winkel

 

 

Politieke thriller gebaseerd op een lokaal politiek proces.

Begin deze eeuw zijn er een aantal agrarische ondernemers uit de Noordoostpolder die ontdekken dat het participeren in de exploitatie van windenergie een zeer lucratieve bezigheid is. De overheid heeft er een miljard euro voor om het grootste windmolenpark van Europa te bouwen. Waar? Aan de rand van een van de mooiste gebieden in Nederland, de Noordoostpolder. 

De een miljard subsidie die hiermee gemoeid is maakt de agrarische ondernemers in een klap miljonair. Om dat doel te bereiken wordt onder de mantel van “de groenestroomgedachte” alle publieke en politieke macht gebundeld om hierin te slagen. Landelijke bestuurders dwingen lokale politici tot het (niet) nemen van lokale verantwoordelijkheden. Bevoegdheden van het lokale openbaar bestuur worden verkwanseld. Burgers worden niet gehoord en zijn het slachtoffer van een disfunctionerende lokale overheid die onder ‘Haagse druk’ omwonenden tot slachtoffer maakt.

 

De tentakels van de windmolenmaffia reiken tot diep in een machteloze lokale overheid met als gevolg de dood van een lokale bestuurder. 

 

 

 


 

Nieuw boek met zeven boeiende polderlevensverhalen

Tekstschrijver Huib van der Wal uit Emmeloord heeft vrijdagmiddag 11 november 2016 een boek met zeven boeiende levensverhalen van zeven polderbewoners gepresenteerd. Het eerste exemplaar reikte hij uit aan de 94-jarige Marinus van der Weele, naast Trees Weevers, Adrie Orie, Joop de Groene, Job Leber, Joke Wondergem en Frank Visser, een hoofdrolspeler in dit verhalenboek. 

  

 

 

 

De nieuwe containers voor plastic en oud papier worden binnenkort uitgeleverd, door de gemeente Noordoostpolder.

Kom nu alvast u stickers kopen, zodat straks duidelijk is welke containers bij jouw huis horen!

Alle cijfers zijn weer ruim op voorraad.

 

 

 

 

Het boek "De Smaak van Korenwijn" is een verhaal dat zich afspeelt in de uitgebreide bossen in het voormalige voormalige Oost-Duitsland op het landgoed "Klein Schorfheide".
 
Herman Fousert en Berthoo Lammers zijn erin geslaagd een spannende detective te schrijven.
Hun ideeën en belevenissen, betrekking hebbende op de jacht, zijn op indringende wijze beschreven in dit non-fictie boek. 
De Smaak van Korenwijn dat symbool staat voor bedrog, oplichting wordt door het hele boek op de juiste moment geproefd.... 

Lees meer: http://desmaakvankorenwijn2.webnode.nl