Nieuws

 

 

Op 3 oktober verschijnt het nieuwe boek van Dan Brown "Oorsprong".

Reserveer nu deel 5 in de Robert Langdon-reeks.

info@marsman.nl of via deze link 

 

Over Oorsprong van Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch' waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.
Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch' geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken - en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen. 
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch' schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan...

 

Alvast de proloog en het eerste hoofdstuk lezen! Download de PDF hier.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het boek “Noordoostpolder 75 jaar droog” is in herdruk.

Wegens grote belangstelling is het boek tijdelijk niet leverbaar en zal er een herdruk komen.

Wanneer het boek weer leverbaar is op dit moment nog niet te zeggen.

Uiteraard kunt het boek reserveren via onze website http://lokale-uitgifte.marsman.nl/noordoostpolder-75-jaar-droog

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lisbeth Salander is terug!

Vrijdag 8 september verschijnt wereldwijd De man die zijn schaduw zocht – Millennium 5.  Een thriller waar je niet omheen kunt! Van het vorige deel, Wat ons niet zal doden, werden in Nederland en België 190.000 exemplaren verkocht.

In De man die zijn schaduw zocht zit Lisbeth Salander voor korte periode in de gevangenis. Wanneer ze het opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh raakt ze in de problemenOndertussen doet Mikael Blomkvist op verzoek van Lisbeth onderzoek naar een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van Lisbeth? 

 

 

 

 Meer informatie

In 1945 melden duizenden Nederlandse jongens zich aan als oorlogsvrijwilliger om 'onze Rijksgenoten in Indië te bevrijden'. Evert-Jan Nijboer, een boerenzoon met weinig toekomstperspectief en veel idealen, geeft zich op. Hoopvol begint hij aan zijn avontuur, en aan zijn dagboek. De heenreis leest als een jongensboek, maar eenmaal op Java verandert de toon. Hij ziet vrienden sneuvelen, fotografeert massagraven en redt duizenden Javanen van een verbrandingsdood. De reis ontwikkelt zich tot een survivor's story. Bij thuiskomst zwijgt Evert-Jan, zoals zovelen. Zeventig jaar later reist kleinzoon Ronald Nijboer zijn opa achterna, met diens dagboek in de hand. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers? En wat zien we, als het zwijgen met verhalen gevuld wordt? Over Tabé Java, Tabé Indië: 'Goed geschreven en boeiend boek. Prachtig.' - Boudewijn de Groot

 

Persbericht: Noordoostpolder 75 jaar droog / Beeld van een polder

Emmeloord, 20 juli | De Stichting Canon De Noordoostpolder heeft de laatste maanden veel inspanningen verricht om een zeer bijzondere en gelimiteerde uitgave in de vorm van een boek over ‘Noordoostpolder 75 jaar droog’ voor te bereiden. 

Noordoostpolder 75 jaar droog

Op 9 september 1942, midden in de oorlogsjaren, valt de Noordoostpolder droog. Op 9 september 2017 wordt dit feit gevierd. Dan is het 75 jaar geleden dat deze belangrijke en vruchtbare grond, maar liefst 48.000 ha, beschikbaar is gekomen. Nu, 75 jaar later, is de Noordoostpolder in alle opzichten vol in ontwikkeling gekomen. De grootste gemeente in oppervlakte heeft qua inrichting, bewoning en leefbaarheid een metamorfose ondergaan. Daarom heeft de stichting Canon De Noordoostpolder een speciaal boek over deze ontwikkeling samengesteld.

Speciale uitgave boek 75 jaar droog

Het boek geeft een terugblik over 75 jaar geschiedenis, samengevat in 150 bijzondere foto’s met bijschriften. De foto’s zijn in meerdere opzichten uniek. Met name omdat ze een bijzondere inkijk geven in de ontwikkeling van de polder en de jaren na de drooglegging.

De Stichting Canon de Noordoostpolder heeft gezocht naar een evenwichtige presentatie. Dat betekent dat niet alleen de Noordoostpolder als ‘geheel’, maar ook alle dorpen - naast Emmeloord - vertegenwoordigd zijn in het boek. Het boek is vanaf 8 september 2017 verkrijgbaar bij boekhandel Marsman en tevens te bestellen op de website van de Stichting de Canon De Noordoostpolder.

Dankzij een bijdrage van de gemeenten Noordoostpolder kan de Stichting het boek aanbieden voor een voorintekenprijs van 7,50 euro tot 1 november. Daarna kost het boek 9,50 euro. Wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze bijzondere uitgave kan voorinschrijven op de website de Canon De Noordoostpolder of bestellen bij boekhandel Marsman.

www.canonnoordoostpolder.nl

 

Overlijdensbericht oud medewerker Bert Biemond.Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat zeer plotseling is overleden onze oud medewerker Bert Biemond.
 

Wij hebben hem leren kennen als een trouwe en loyale medewerker en een fijne collega. In december 2013 verliet Bert Biemond na 36 jaar trouwe dienst Boekhandel Marsman en emigreerde hij naar Roemenië. Hij heeft van deze stap enorm genoten en een zeer mooie tijd beleefd. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden. 
Wij wensen hen veel sterkte en kracht toe met dit verlies. Rust zacht Bert.

 

Henk en Gerda Haklander - Jeroen en Marieke de Munnik
The Read Shop Marsman
Emmeloord – ’t Harde

 

Zaterdag 8-7-2017
Opening verbouwde winkel in Emmeloord The Read Shop Marsman.

 

 

De Gouden Strop is dit jaar gewonnen door Felix Weber met zijn boek Tot stof (Boekerij)Hij ontving de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller uit handen van juryvoorzitter Anniko van Santen in RTL Late Night.

De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut, is gegaan naar Jan Van der Cruysse voor Bling bling. Diamantroof in Delhi (Davidsfonds). De bekendmaking van deze twee prijzen is de aftrap voor de Spannende Boeken Weken die nog tot en met 25 juni duren. De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer schreef De vrouw in de blauwe mantel, dat tijdens de campagne door boekhandels cadeau wordt gedaan bij aankoop van € 12,50 aan spannende boeken.


 

 

 

 

Spannende Boeken Weken

De Gouden Strop en Schaduwprijs

Bij de start van de Spannende Boeken Weken worden de winnaars van De Gouden Strop en
de Schaduwprijs bekendgemaakt. Kijk vanavond, donderdag 8 juni, naar de ontknoping bij RTL Late Night op RTL 4.

De genomineerden voor De Gouden Strop zijn:

Handschrift van de Duivel, Donald Nolet

Later als ik dood ben, Ilse Ruijters

Nemesis, Simon de Waal

Samen, Anita Terpstra

Tot stof, Felix Weber

Deze titels zijn uiteraard verkrijgbaar bij Boekhandel Marsman. Meer informatie over deze genomineerden en de genomineerden voor de Schaduwprijs op www.spannendeboekenweken.nl.

 

IK WIL EEN PRENTENBOEK! Vanaf vrijdag 7 april is
wereldberoemde voorleesklassieker De Gruffalo voor
slechts 2 euro te koop! 
Ik Wil Een Prentenboek

 

Hoogtepunt in het literaire jaar

De Boekenweek 2017 vindt plaats van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april 2017. De week wordt vrijdagavond 24 maart traditioneel geopend met het Boekenbal.

Boekenweekgeschenk

Herman Koch schrijft het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven. Tijdens de Boekenweek ontvangen de klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken.

Thema en Essay Boekenweek 2017 

Connie Palmen schrijft het Boekenweekessay De zonde van de vrouw bij het thema van de Boekenweek 2017: Verboden vruchten.

 

 

Dictee en literaire avond met Hugo Borst

27 maart 2017, van 20:30 tot 22:00 | Theater 't Voorhuys

Kosten: € 10,00

Maandag 27 maart organiseren Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder Het Emelwerda college, het nieuwsblad De Noordoostpolder en Theater ’t Voorhuys het Emelwerda-De Noordoostpolder Dictee gecombineerd met een lezing van schrijver Hugo Borst.

Hugo Borst

Hugo Borst staat bekend als een kritische man die altijd zegt wat hij denkt, zelfs als hij beter kan zwijgen - iets dat hij gemeen heeft met Louis van Gaal, over wie hij in 2014 de ‘psycho-biografie’ O, Louis schreef. Het boek was in Nederland een grote hit en verscheen ook in Engeland, waar het genomineerd werd voor de British Sport Book Awards, in de categorie Outstanding General Writing Award.

Met zijn eerste boek De Coolsingel bleef leeg, stond Borst op de longlist van de prestigieuze literaire prijs De Gouden Uil. In 2009 won hij met het weemoedige jeugdboek Alle ballen op Heintje de prijs voor Het Beste Rotterdamse Boek. Zijn best verkochte boek is Over vaders en zonen, waarvan 90.000 exemplaren werden verkocht. In 2015 schreef Borst het prachtige boek Ma. Een hartverscheurend boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder, liefdevol en met veel gevoel geschreven. De bestseller Ma van Hugo Borst wordt bewerkt voor het theater. Productiehuis Solo Stories maakt een solovoorstelling voor kleine en middelgrote theaters. De voorstelling zal in 2017/2018 in de theaters te zien zijn.

Onlangs won Hugo Borst samen met Carin Gaemers de Machiavelliprijs 2016 voor hun manifest 'Scherp op Ouderzorg'. Volgens de jury schreven zij politieke geschiedenis door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen.

Naast het schrijven van boeken is Hugo is ook columnist voor Algemeen Dagblad en het magazine Esquire. Daarnaast is Borst hoofdredacteur van het literaire voetbaltijdschrift Hard gras. Voor de televisie maakte hij een ontroerend, twee uur durend, afscheidsinterview met Marco van Basten en in de poëtische tv-serie Over vaders & zonen ging hij op zoek naar wat mannen toch precies voelen.

Boekhandel Marsman is aanwezig en Hugo Borst signeert deze avond.   

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel.088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ‘t Voorhuys. Maandag 27 maart zijn er ook kaarten verkrijgbaar in het Theater. De lezing start om 20.30 uur.

 

 

Vanaf 19 januari in de winkel

door Arie en Tineke de Ruijter


 

Vanaf 20 december in de winkel

 

 

Politieke thriller gebaseerd op een lokaal politiek proces.

Begin deze eeuw zijn er een aantal agrarische ondernemers uit de Noordoostpolder die ontdekken dat het participeren in de exploitatie van windenergie een zeer lucratieve bezigheid is. De overheid heeft er een miljard euro voor om het grootste windmolenpark van Europa te bouwen. Waar? Aan de rand van een van de mooiste gebieden in Nederland, de Noordoostpolder. 

De een miljard subsidie die hiermee gemoeid is maakt de agrarische ondernemers in een klap miljonair. Om dat doel te bereiken wordt onder de mantel van “de groenestroomgedachte” alle publieke en politieke macht gebundeld om hierin te slagen. Landelijke bestuurders dwingen lokale politici tot het (niet) nemen van lokale verantwoordelijkheden. Bevoegdheden van het lokale openbaar bestuur worden verkwanseld. Burgers worden niet gehoord en zijn het slachtoffer van een disfunctionerende lokale overheid die onder ‘Haagse druk’ omwonenden tot slachtoffer maakt.

 

De tentakels van de windmolenmaffia reiken tot diep in een machteloze lokale overheid met als gevolg de dood van een lokale bestuurder. 

 

 

 


 

Nieuw boek met zeven boeiende polderlevensverhalen

Tekstschrijver Huib van der Wal uit Emmeloord heeft vrijdagmiddag 11 november 2016 een boek met zeven boeiende levensverhalen van zeven polderbewoners gepresenteerd. Het eerste exemplaar reikte hij uit aan de 94-jarige Marinus van der Weele, naast Trees Weevers, Adrie Orie, Joop de Groene, Job Leber, Joke Wondergem en Frank Visser, een hoofdrolspeler in dit verhalenboek. 

  

 

 

 

De nieuwe containers voor plastic en oud papier worden binnenkort uitgeleverd, door de gemeente Noordoostpolder.

Kom nu alvast u stickers kopen, zodat straks duidelijk is welke containers bij jouw huis horen!

Alle cijfers zijn weer ruim op voorraad.

 

 

 

 

Het boek "De Smaak van Korenwijn" is een verhaal dat zich afspeelt in de uitgebreide bossen in het voormalige voormalige Oost-Duitsland op het landgoed "Klein Schorfheide".
 
Herman Fousert en Berthoo Lammers zijn erin geslaagd een spannende detective te schrijven.
Hun ideeën en belevenissen, betrekking hebbende op de jacht, zijn op indringende wijze beschreven in dit non-fictie boek. 
De Smaak van Korenwijn dat symbool staat voor bedrog, oplichting wordt door het hele boek op de juiste moment geproefd.... 

Lees meer: http://desmaakvankorenwijn2.webnode.nl

 


 

 

 

 


'Zeventig jaar passie'
Dat is de titel van het boek over het Emmeloordse transportbedrijf van Wieren, de oudste nog actieve onderneming in Emmeloord.

 

Signeersessie Eva Vriend
vrijdagavond 22 januari 2016 tussen 19.30 en 20.30 uur
is Eva Vriend aanwezig, iedereen is van harte welkom.


Eva Vriend publiceerde in 2013 “het nieuwe land”, over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waarvan bijna 20.000 exemplaren werden verkocht. De helpende hand is haar tweede boek. De verborgen geschiedenis van de gezinszorg in Nederland.

In De helpende hand keert Eva Vriend terug naar de begindagen van de Nederlandse verzorgingsstaat. Op invoelende wijze legt zij de veelbewogen geschiedenis bloot van een beroep dat een grote rol speelde in de levens van zeer velen. Het dreef mee op de golven van de verzorgingsstaat: van het begin in de jaren vijftig tot het hoogtepunt in de jaren tachtig, toen honderdduizenden vrouwen het uitoefenden, tot de thuiszorgvoorziening van nu, die de overheid liever kwijt dan rijk is. Ria, de moeder van de auteur, zou wegens ziekte uiteindelijk afhankelijk worden van het beroep waarvoor zij zelf was opgeleid.

  

 


 

Groot uitvindersfeest bij Boekhandel Marsman!

Boekhandel Marsman viert dit traditioneel zeer uitbundig. Iedereen is woensdagmiddag 7 oktober
welkom op het grote uitvindersfeest. Kom lekker op de fiets, feest mee en geniet van alle gratis
activiteiten, traktaties en prachtige kinderboeken.

Activiteiten bij Boekhandel Marsman

Laat je schminken, geniet van muziek en ga zelf aan het experimenteren!

Onder begeleiding van het Muzisch Centrum kun je experimenteren met natuurlijke materialen.
Laat je verrassen en ontdek welke kleuren je uit bessen, aarde of stenen kunt toveren.
Uiteraard is er limonade en iets lekkers.

Speciale uitgave!

Het kinderboekenweekgeschenk geschreven door Simon van der Geest krijg je kado bij aankoop van ten minste € 10,= aan kinderboeken tijdens de Kinderboekenweek.

 

 

Ode aan de Lange Nering.
Geschiedenis van een prachtige winkelstraat. 
Een stukje geschiedenis over de middenstanders van de Lange Nering.Emmeloord - Boekhandel Marsman heeft 2000 exemplaren van 'Het Nieuwe land. Het verhaal van een polder die perfect moest zijn' verkocht. De boekhandel heeft hiermee een hele druk verkocht van het boek over de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpold

 

Auteur Eva Vriend overhandigde Jeroen de Munnik in de boekhandel in Emmeloord een taart met het omslag van haar bestseller.

In Het nieuwe land onderneemt Eva Vriend aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis een zoektocht naar het ontstaan van een nieuwe provincie: Flevoland. Midden vorige eeuw dromen tienduizenden Nederlanders van een bestaan als boer in de net drooggelegde polders. Een nieuwe, ‘maakbare’ samenleving, waarin niet alleen het landschap langs de meetlat wordt gelegd, maar ook de toekomstige bewoners.

 

Alleen de besten van de besten zijn welkom. Zwakkelingen, achterblijvers en zielenpoten komen er niet in. De selectieprocedure van de rijksoverheid is zeer streng en voert zelfs tot in de slaapkamer. Zijn de bedden wel opgemaakt, is de linnenkast op orde? Eva Vriend weet het stilzwijgen van afgewezen kandidaten te doorbreken en de geheimen te ontrafelen van een bevolkingspolitiek die in de recente geschiedenis haar weerga niet kent.

 

Eva Vriend (1973) groeide op als boerendochter in de Noordoostpolder. Als kind wilde ze de boerderij van haar vader overnemen, maar ze werd historica en journalist. Ze legde zich toe op, wat ze zelf noemt, ‘plattelandsjournalistiek’: grote verhalen uit kleine plaatsen. In januari verschijnt haar nieuwe boek De helpende hand. De verborgen geschiedenis van de gezinszorg in Nederland.

 

Nagele. Een cultuurhistorische wandeling